Служебният министър на отбраната Димитър СтояновПоследвайте Гласове в Украйна отново е

...
Служебният министър на отбраната Димитър СтояновПоследвайте Гласове в Украйна отново е
Коментари Харесай

Украйна отново е поискала тежко въоръжение от страната ни, България е отказала

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов
Последвайте ”Гласове " в 

Украйна още веднъж е поискала въоръжение от България, само че такова е отказано. Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов на влизане за Съвета по сигурността в Министерския съвет, отговаряйки на въпрос на Българска национална телевизия. Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко е отправил искане за тежко въоръжение, а не леко стрелково, нито муниции, изясни Стоянов, само че отхвърли да посочи за какъв вид оръжия става дума.
Той е декларирал пред Москаленко, че има решение на Народното събрание, което гласоподава даване на военно-техническа помощ, само че не и оръжия.
" Докато аз съм министър, оръжия няма да бъдат предоставяни ", съобщи Димитър Стоянов.

По думите му към този момент няма директна опасност за замесване на България непосредствено във военния спор, само че има опасности пред националната сигурност. Няма смяна в обстановката в Черноморския район, линиите на връзка са отворени, само че заплахата е от свободно дрейфащи мини.
Стоянов уточни още, че жители с български и съветски паспорти могат да бъдат мобилизирани в Русия и че, в случай че цифрата от 300 000 души мобилизационен запас бъде спазена, мъчно може да има поврат във войната, в случай че не бъдат мобилизирани 1-1,5 милиона души.
Съветът няма да разисква предложенията за осми пакет наказания, изпратени от Европейската комисия до българското Министерство на външните работи нощес в 20 часа, както по-рано оповестиха от външното министерство.
Началникът на защитата Емил Ефтимов съобщи, че многонационалната бойна група ще бъде в оперативна подготвеност в средата на октомври. Тя включва основа от 42-ри механизиран батальон - Хасково, американско увеличаване, британско и италианско присъединяване.
Черната кутия на разрушилия се щурмови аероплан Су-25 е открита, без повреди е и ще бъде разчетена в България, разгласи военният министър Димитър Стоянов.
Разчитането ѝ ще стартира още през днешния ден. Стоянов изясни, че няма проблем с пистата в авиобаза Безмер и че тезата за бойкот по самолета, който е ремонтиран в Беларус, е неуместна, защото самолетът има 63 летателни часа след модернизацията.
Намерена е черната кутия на разрушилия се боен аероплан Су-25
Вчера водачът полк. Дончев е извършил два полета, а самолетът е летял три пъти в границите на деня. Дончев е без контузии и в положително положение.
 

 
Източници: Българска национална телевизия, NOVA TV
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР